Blondies blog

onsdag, september 27, 2006

Fortsätter med baksmälla....

Här följer ett system för att rangordna fredag-på-jobbet-efter-torsdag-natts-glada-festande.

* Enstjärnig baksmälla
Ingen smärta. Inga seriösa illamående känslor. Din sömn inatt var bara en liten disco-tupplur som har gett dig en massa missplacerad energi. Var glad att du fungerar hyfsat normalt. Hursomhelst, du är ändå uttorkad. Du kan hinka i dig 10 drycker och ändå känna likadant. Till och med vegetarianer har ett sjukligt sug efter en flottig köttbit med pommes frites och bearnaisesås från vilken vägkrog som helst.

** Tvåstjärnig baksmälla
Ingen smärta. Nåt är definitivt på tok. Du kanske ser OK ut, men du har lika stor uppmärksamhetsnivå och mental kapacitet som en häftapparat. Kaffet du klunkar i dig för att behålla koncentrationen retar bara upp din bubbliga mage som kräver en krämig kalorifrukost. Gårdagskvällen har ödelagt dina inälvor och trots att du uppför dig väl på kontoret, så kostar du din arbetsgivare dyrbara pengar eftersom allt du kan hantera är att surfa efter porr och skriva skräpmail.

*** Trestjärnig baksmälla
Lätt huvudvärk. Magen känns för jävlig. Du är som ett UFO och därför inte särskilt produktiv. Varje gång en tjej går förbi håller du för munnen eftersom hennes parfym påminner dig om de otaliga ginshots du skickade i dig med dina alkoholiserade vänner efter att vakten kastade ut er vid kvart i två.
Livet hade varit bättre just nu om du låg i din säng med tre påsar chips och en köttbullmacka och tittade på tv. Du har druckit fyra koppar kaffe, litervis med vatten, tre fruktjuicer och en liter Cola light - ändå har du inte pissat en enda gång.


**** Fyrstjärnig baksmälla
Livet är helvete. Huvudet pulserar och du kan inte prata för fort, för då finns det risk att du kräks. Chefen har redan skällt ut dig för att du var sen och läxat upp dig för att du stinker sprit. Du har på dig fina kläder, men det kan inte dölja det faktum att du missade den åh-så-avgörande fläcken när du rakade dig. (Tjejer, det ser ut som om ni sminkade er samtidigt som ni åkte radiobil.) Dina tänder ser ut att ha tröjor på sig, ögonen ser ut som en enda stor ven och frisyren får dig att se ut som om du nekades att vara med på klassfotot på prästhögskolan, -76. Du skulle lätt skjuta din mor för en eller fler av följande: att klockan skulle slå sex hela förrättslistan på Hard Rock Café, eller en tidsmaskin så att du kunde ha gått tillbaks och INTE ha gått ut kvällen före.

***** Femstjärnig baksmälla
Du har ett andra hjärtslag i huvudet som faktiskt stör den anställda som sitter i båset bredvid. Det sipprar ut vodka ångor från varenda por i din kropp och det gör dig yr. Du har fortfarande tandkrämsskorpor i mungiporna efter du borstade tänderna imorse. Din kropp har förlorat förmågan att tillverka saliv, så tungan håller på att kväva dig. Du skulle vilja gråta, men det skulle ta den sista fukten ur din kropp. Döden verkar rätt schysst nu. Chefen blir inte ens förbannad och dina kollegor tror att din hund just har dött eftersom du ser så patetisk ut. Du borde ha sjukskrivit dig, för ärligt talat, det enda du är kapabel till är att gnälla över ditt tillstånd, som för dig är ett mysterium eftersom du definitivt inte minns vem du var med, vart du var, vad du drack eller varför det fortfarande ligger en främling och sover i din säng, ensam, hos dig. Det enda du kan göra är att röka en fet joint och tuppa av. Det är när du vaknar ett par timmar senare med en bakfylla rangordnad med färre stjärnor som du vill kasta i dig en stor salamipizza, en ost och skinkomelett, pommes frites, två milkshakes, två liter vatten och tre burkar Cola.