Blondies blog

söndag, maj 30, 2010

Sunkrunda Stockholm

Så var det då äntligen dags, det som vi pratat om så länge. Att köra en så kallad Sunkrunda, och ta en öl på varje sunkhak man hittar. Nu blev det kanske inte riktigt de äkta sunkhaken, vi får göra ett nytt försök snart igen (ett hett tips är då kanske förorterna eller att börja runt Fridhemsplan, där svämmar det ju över av sunkisar).
Yours truly, Patric och Jonas var deltagare.

Okej, här kommer en sammanfattning över gårdagen.

Sunkhak nr 1: Puben (Gullmarsplan)
Detta var nog kvällens enda rejäla och riktiga sunkhak. Jag var rädd så fort jag gick in genom dörren! Blev lite extra vidrigt eftersom Bajen precis spelat match och det hängde en skock aspackade supportrar där som firade vinsten.
Ett extra sunkhaksplus är väl namnet, stället heter bara "Puben".
Plus-sunkpoäng: Bajenfans, så extremt högljutt så man har inte en chans att höra vad någon säger, det spelas "Bye bye Johnny" och "When the children cry", stället är inrett med tomma whiskeykartonger som prydnad samt en "Prydnadsbåt" (kan inte komma på namnet på en sån just nu) vilken man ställt själva kartongen bredvid som inredning. Classy.

Sunkhak nr 2: "Årstakrogen"
Kvällens besvikelse. Detta har tidigare varit sunkhaket nr 1 med lokala alkisar och personal som badar i skitiga kläder och skäller ut en när man säger nånting fel.
Det visade sig dock att det stället inte finns kvar! Istället låg där nu en kina (thai??)krog med vanlig och trevlig personal (dock skumt med webkamera i taket!).
Stället hette nu La Mei Zi och var inte alls så sunkit som det en gång varit. Tyst och stilla.
Vi tog dock en drickomgång här oxå.
Här kom kvällens interna ord fram, såsom "Sköteskram" och "Fångsthand". Bör nog inte gå in närmare på detta dock...

Sunkhak nr 3, El Crocodilo (Ringvägen vid Skanstull)
Detta var nog lite för "fint" för vår sunkrunda, Jonas fick sig ju t o m en god tapas här.
Bastuvarmt där inne så det var lite svettigt.
Sunkrundaplus var dock att dom hade shotsbrickor för 150 spänn (blå fisk och lakritsshots). Brrr...

Sunkhak nr 4, Läckerbiten (Götgatan)
Här är det sunkplus bara för namnet. Läckerbiten lixom.
Melodifestivalen visas på storbildskärmar.
Här verkar det krävas en hel del för att bli utkastad! En aspackad kille ramlar i trappen. Han imponerar dock och lyckas fånga sin öl i fallet. Sedan ligger han helt enkelt kvar i trappen och dricker ölen. Vakten kommer och vi tror att han ska lotsa honom till ytterdörren, men nej då, han tar med honom till baren!! Inte illa.

Sunkhak nr 5, Broder Tuck (Götgatan)
Dyrast hittills, 170 spänn för oss 3. Köper nå riktigt vidriga baconchips som snacks.
Men eftersom vi börjar komma igång rätt bra nu så försvinner dom ner i våra magar ändå.
Sunkplus är väl att dom har ett rökrum mitt i lokalen. Och att dom har skjutit folk här, men det var ju några år sen, så det får väl vara glömt nu.
Här händer kvällens roligaste händelse: En packad tant i övre medelåldern glider in genom dörrarna. Hon har en 7Eleven-påse i handen, och när hon går förbi vakten så fiskar hon upp en 200 grams chokladkaka ur påsen och ger till honom (som nån slags muta lixom) och så går hon bara vidare in och köper öl. Vakten glider smidigt ner chokladkakan i fickan och rör inte en min.
Humor på hög nivå.
Vi välkomnar sunkrundemedlem nr 4 Staffan, som hoppar på vår runda här.

Sunkhak nr 6, WC (Skånegatan)
Kanske inte heller riktigt ett sunkhak, men men...
Ligger fullt med snusar på bordet när vi slår oss ner, mindre trevligt.
Det absolut värsta med detta ställe att det med jämna mellanrum kom pustar med bajslukt och förgyllde vår tillvaro. Riktigt vidrigt var det. Mest troligt är väl att dom hade något fel på avloppet. Fixa!!!!
Tyvärr var man ju tvungen att gå på toa här, och det som gällde var att först hålla andan och sedan sjunga så man inte skulle känna lukten.. Hemskt!!

Sunkhak nr 7, Soldaten Svejk (Östgötagatan)
Här inne är det full fart, men jag är ensam tjej.
Inser snabbt att tjejer inte är välkomna här, eftersom det inte går att låsa toadörren på damernas. Mindre kul... Här är det dock ingen bajsdoft i lokalen vilket är en rejäl befrielse.
Klockan börjar närma sig 01 och vi börjar planera inför morgondagens baksmälla (som vi nu har insett att vi inte kommer att komma undan). Ordet "pastabuk" grundas.

Vi hade tänkt hinna med klassikern Carmen efter detta, men som sagt så var klockan 01 och Carmen stängde (till Jonas stora besvikelse). Dessutom var vi ganska mätta på alkohol vid det här laget.
Så det blev istället svängen till 7Eleven och köpa fyllemat (sallad med fet vitlöksdressing) och sen iväg mot Slussens t-banestation.
Det kändes rätt att avsluta kvällen just på Slussen eftersom det där luktar bajs igen, det är bråk på perrongen och polisen är där och försöker styra upp det hela. I äkta sunkhetsanda.

5 Comments:

  • At 02 juni, 2010 09:08, Anonymous Nettis said…

    Hahaha, strålande läsning - sunkrunda har jag fasen inte varit på sen, hmm...typ början av seklet eller nåt :) Här är det lite svårt att fixa såna tyvärr, sunken är inte riktigt likadan...fast säkert kan man hitta en och annan på ställen man som tjejer inte beger sig.

    Kram!

     
  • At 02 juni, 2010 20:03, Blogger jennypenny said…

    Jamen då får du som uppdrag att köra sen sån runda i Singan då och sen rapportera ;)

    Kram

     
  • At 03 juni, 2010 11:01, Anonymous Nettis said…

    Asså, där man möjligen kan hitta riktiga sunkhak ligger i delar av stan jag inte är sådär jättesugen på att besöka - inte utan livvakt iaf...så får väl göra en finrunda istället, funkar ju det med :)

     
  • At 07 juni, 2010 20:41, Blogger Jennifer said…

    Fantastiskt!!!! Episkt!!!

     
  • At 11 januari, 2013 16:22, Anonymous Anonym said…

    Vilken inspiration!! Jag och min man ska toka till det med en sunkrunda imorgon! :)

     

Skicka en kommentar

<< Home